marți, 17 martie 2009

FRANK SINATRA - SONGS FOR SWINGIN` LOVERS! (1956)

Casa de discuri: Capitol
Producator: Voyle Gilmore
Director artistic: Nementionat
Tara de origine: S.U.A.
Durata: 45:00


La mijlocul anilor 1950 Sinatra era din nou in mare forma si pe primele locuri ale clasamentelor, dezmintind credo-ul lui F. Scott Fitzgerald conform caruia "vietile americanilor nu au decat un singur act". Alaturandu-se din nou lui Nelson Riddle la sfarsitul anului 1955, Sinatra a inregistrat la o luna dupa ce implinise 40 de ani, un nou album, foarte diferit de rezultatul primei lor colaborari.

Avea sa fie asemenea zilei care urmeaza noptii. In comparatie cu atmosfera elegiaca, de noapte tarzie, a albumului In The Wee Small Hours, euforicul Songs For Swingin` Lovers! este ca o plimbare prin parc intr-o dupa-amiaza insorita de vara, debordand de bucuria de a trai. Sinatra n-a fost niciodata mai relaxat - paseste frivol in timp ce canta "You Make Me Feel So Young", interpreteaza "How About You" ca pe o lunga cerere in casatorie si "Makin Whoopee" facandu-ne tot timpul cu ochiul. Dar toate acestea n-ar fi avut nici un efect fara superba contributie a lui Riddle. Legenda spune ca aranjamentul sau inegalabil pentru "I`ve Got You Under My Skin", incheiat in graba in noaptea de dinaintea sedintei de inregistrare, a fost rasplatit cu aplauze spontane de catre orchestra care l-a interpretat pe 12 ianuarie 1956.

Albumul poate fi considerat un fel de carte de capatai a cantecelor americane. In plus, admiratorii mai perspicace ai muzicii pop pot observa constructia sa simetrica, in care cele 15 melodii insumeaza exact 45 de minute. Cu Sinatra incepe si se termina arta cantecului interpretat in trei minute.

Lista piese

01. You Make Me Feel So Young
02. It Happened In Monterey
03. You're Getting To Be A Habit With Me
04. You Brought a New Kind Of Love To Me
05. Too Marvelous For Words
06. Old Devil Moon
07. Pennies From Heaven
08. Love Is Here to Stay
09. I've Got You Under My Skin
10. I Thought About You
11. We'll Be Together Again
12. Makin' Whoopee
13. Swingin' Down the Lane
14. Anything Goes
15. How About You?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu