joi, 16 aprilie 2009

PHIL SPECTOR - A CHRISTMAS GIFT FOR YOU (1963)

Casa de discuri: Philles

Producator: Phil Spector
Director artistic: Nementionat
Tara de origine: S.U.A
Durata: 35:11

Phil Spector este probabil cel mai faimos producator al epocii rock, nu in ultimul rand pentru ca este mai celebru decat toti artistii pe care i-a lansat. Artistic vorbind, aceasta culegere de piese de sezon a fost reusita sa cea mai solida, desi din punct de vedere comercial s-a dovedit un dezastru: deoarece presedintele John F. Kennedy a fost asasinat a doua zi dupa lansarea albumului, Spector l-a retras de pe piata in semn de respect.

Se spune ca discul, care contine melodii interpretate de The Ronettes, Bob B Soxx and The Blue Jeans, The Crystals si Darlene Love, tintea sa ocupe primul loc intr-un clasament special de Craciun, introdus in 1963.

In majoritatea cantecelor, Spector isi foloseste mult-apreciata tehnica "wall of sound" pentru a transforma melodii precum "Rudolph", "Frosty" si "Sleigh Ride" in memorabile piese contemporane. Spector a scris insa, impreuna cu colegii sai mai vechi, Jeff Barry si Ellie Greenwich, si un cantec inedit, "Christmas (Baby Please Come Home)", care i-a fost oferit lui Darlene Love, dupa o incercare nereusita cu The Ronettes. Piesa din final este un solilocviu al lui Phil Spector insusi, care le ureaza ascultatorilor "Craciun fericit" in timp ce toti muzicienii canta "Silent Night" in spatele lui.

Pentru multi melomani, acest album, reeditat de cateva ori de alte case de discuri, ramane cea mai buna colectie de muzica de sarbatori aparuta vreodata. In mod bizar, ea a fost inregistrata in timpul unui august torid, in Los Angeles.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu