sâmbătă, 4 aprilie 2009

ELVIS PRESLEY - ELVIS IS BACK! (1960)

Casa de discuri: RCA
Producator: Chet Atkins - Steve Sholes
Director artistic: Nementionat
Tara de origine: S.U.A.
Durata: 31:54


"Nu stiu nimic despre muzica. Am trait fara sa fie nevoie sa stiu". (Elvis Presley)


Dupa aproape doi ani de stagiu militar, imediat dupa lasarea la vatra, Elvis a fost solicitat cu disperare de firma RCA sa inregistreze un album. Impresarul sau, care nu era dispus sa-si arunce toate atuurile in joc, s-a dovedit a fi dur in cursul negocierilor. Din fericire, a fost una din putinele ocazii in care "Colonelul" Tom Parker nu a avut castig de cauza.


In orchestra au foasta adunati muzicienii cei mai capabili din perioada de dinaintea plecarii lui Elvis in armata, pentru a-l face sa se simta imediat cat mai confortabil. Cu toate acestea inregistrarea a doua melodii abordate, "Make Me Know It" si "Soldier Boy", a durat o vesnicie. Apoi insa, doua fete pentru un disc single au mers foarte repede ("Stuck On You" urma sa apara in magazine peste cateva zile), asa ca anii de absenta ai lui Elvis s-au dovedit o iluzie.

Ultimele doua melodii i-au adus inapoi starea sa de spirit originara, de care fusese mult prea lipsit timp de doi ani. "A Mess Of Blues" si "Feels So Right" sunt flirturi muzicale, sexy si senzuale, ale unui barbat care a dus dorul tachinarilor amoroase.

Doua saptamani mai tarziu, grupul s-a reunit cu instructiuni ferme de a inregistra inca opt melodii - nici una in plus - pentru a completa albumul. Dar aceasta a fost seara starului din Memphis, care s-a aratat la fel de entuziasmat si entuziasmant cum fusese in timpul primelor sedinte de inregistrari din studiourile Sun Records (si de atunci incolo). Cu cat cantau mai mult, cu atat deveneau mai relaxati, mai nedisciplinati. Au trecut prin pop ("The Girl Of My Best Friend"), opera ("It`s Now Or Never"), cantece de dragoste neimpartasita ("Fever" si "Are You Lonesome Tonight"), apoi au devenit lascivi ("Such A Night", "Like A Baby" si "Reconsider Baby"). Douasprezece compozitii; vor mai trece noua ani pana cand Elvis va avea atata libertate.

Lista piese

01. Make Me Know It 2:00
02. Fever 3:33
03. The Girl Of My Best Friend 2:23
04. I Will Be Home Again 2:34
05. Dirty, Dirty Feeling 1:34
06. The Thrill Of You Love 3:01
07. Soldier Boy 3:06
08. Such A Night 3:00
09. It Feels So Right 2:10
10. Girl Next Door Went A'Walking 2:13
11. Like A Baby 2:40
12. Reconsider Baby 3:40

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu