luni, 6 aprilie 2009

THE EVERLY BROTHERS - A DATE WITH THE EVERLY BROTHERS (1960)

Casa de discuri: Warner Bros.
Producator: Don Everly

Director artistic: Nementionat

Tara de origine: S.U.A.

Durata: 27:53
Aveau probleme cu casa de discuri, cu impresarul, cu sotiile si cu drogurile, si, in plus, Elvis se intorsese din armata pentru a-si relua suprematia muzicala. Cei doi frati au replicat in 1960 cu cel mai bun album al lor. Primul LP pentru noua lor casa de discuri, intitulat
It`s Everly Time, fusese inregistrat in doua saptamani in martie si lansat in aprilie, ocupand unul din primele 10 locuri pe ambele maluri ale Atlanticului. Cei doi inregistrasera, de asemenea, la vremea aceea, doua alte cantece, "Cathy`s Clown" si "Always It`s You", care fusesera retinute pentru un single ulterior. Cand acesta a ajuns pe primul loc in clasamente, cei doi frati s-au intors in studiouri pentru a pregati un nou LP.

Ar fi fost de asteptat ca melodiile inedite sa le lipseasca aproape cu desavarsire si, intr-adevar, primele piese inregistrate, "Lucille" (Little Richard) si "Baby Do You Want Me To Do" (Elvis), sugereaza ca nu prea dispuneau de titluri noi. Dar interpretarile lor radical innoitoare au dovedit ca armoniile vocale ale duo-ului puteau revolutiona chiar si cele mai familiare melodii. In plus, compozitorii preferati ai celor doi frati, cuplul Boudleaux si Felice Bryant, le-au oferit cinci cantece noi, asa ca Don si Phil, care abia daca participasera la compozitiile de pe albumul anterior, au trebuit sa-si exerseze talentul de textieri. In doua saptamani, cei doi aveau deja mai bine de zece melodii reprezentative (precum "Love Hurts", "Made To Love", "Stick With My Baby"), care ar fi trecut cu brio testul popularitatii. Daca ar fi asteptat pana la sfarsitul anului, albumul ar fi fost inca si mai bun: pana atunci aveau sa inregistreze "Temptations", "Ebony Eyes" si "Walk Right Back".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu