duminică, 26 aprilie 2009

BUCK OWENS AND HIS BUCKAROOS - I`VE GOT A TIGER BY THE TAIL (1965)

Casa de discuri: Capitol
Producator: Ken Nelson
Director artistic: Nementionat
Tara de origine: S.U.A.
Durata: 28:19


"Provin din clasa cea mai de jos." (Buck Owens, 1995)Radacinile muzicii country, asa cum apare ea inainte de al Doilea Razboi Mondial, sunt un amestec de stiluri din Sudul american. Dar, in anii 1950 si 1960, o serie de muzicieni de pe Coasta de Vest au transformat orasul Bakersfield din California intr-un important centru al unui nou curent country - e vorba de melodii interpretate la instrumente electrice, influentate la fel de mult de rock si de ceea ce era inca numit uneori "muzica de la tara".

Una dintre vedetele cele mai senzationale ale scenei din Bakersfield a fost Buck Owens, fiul unui fermier din Texas. In 1951, la 22 de ani, Owens s-a mutat in Bakersfield si a inceput sa-si perfectioneze stilul cantand in baruri cu diverse grupuri, dintre membrii carora s-a detasat curand chitaristul Don Rich. Rich canta la o faimoasa chitara Telecaster a firmei Fender, un instrument cu un sunet ascutit care a devenit chitara standard a muzicii country.

I`ve Got A Tiger By The Tail a aparut intr-o perioada in care Owens si grupul sau, The Buckaroos, lansau o serie intreaga de cantece ce aveau sa ajunga pe primul loc in clasamente. Produs de Ken Nelson, un angajat al firmei Capitol care era fan al muzicii din Bakersfield, albumul are un sunet tipic pentru Owens, cu un ritm rockabilly, punctat de sarjele rapide ale lui Rich, la chitara sa tricolora si de vocea tanguitoare de tenor a lui Owens. Legendarul compozitor de muzica folk din Nashville, Harland Howard, a compus impreuna cu Owens melodia titulara - una dintre cele mai seducatoare piese de pe disc, asa cum e si "Cryin` Time", reluata apoi, cu mai mult rasunet, de Ray Charles.

Incepand din 1968, Owens a fost una dintre gazdele emisiunii Hee Haw!, ceea ce i-a erodat credibilitatea ca muzician. Dar in anii 1980 stilul Bakersfield a fost resuscitat de Dwight Yoakam, care a colaborat cu Owens la o noua inregistrare a melodiei "Streets Of Bakersfield".

Lista pieselor

01. I`ve Got A Tiger By The Tail 2:12
02. Trouble And Me 1:54
03. Let The Sad Times Roll On 2:14
04. Wham Bam 2:01
05. If You Fall Out Of Love With Me 2:15
06. Fallin` For You 2:01
07. We`re Gonna Let The Good Times Roll 2:15
08. The Band Keeps Playin` On 3:02
09. The Streets Of Laredo 2:55
10. Cryin` Time 2:30
11. A Maiden`s Prayer 2:33
12. Memphis 2:27

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu