marți, 28 aprilie 2009

THE SONICS - HERE ARE THE SONICS (1965)

Casa de discuri: Etiquette
Producator: Kent Morill/John Ormsby
Director artistic: John Vlahovich
Tara de origine: S.U.A.
Durata 29:20"Tipii de la The Sonics nu erau mari muzicieni, spunea Buck Ormsby, cel care i-a adus la Etiquette Records, dar aveau ceva magic." In albumul lor de debut, cei cinci tineri din Tacoma, Washington, au reusit sa combine si sa distileze aproape tot ce insemna muzica la vremea respectiva - de la "invazia britanica" reprezentata de formatia The Kinks la rock`n`roll-ul lui Little Richard - cu o energie salbatica, anticipand cu mai bine de un deceniu muzica punk.

Stilul "garage rock" nu a fost inventat de The Sonics. Dar, de la primul lor hit, "The Witch", a fost clar ca baietii aveau sa scuture putin pesajul muzical. Tobosarul bob Bennett isi aminteste perplexitatea unor ingineri de sunet care le ascultasera inregistrarile: "Unul dintre tipi zice:<>, iar celalalt:<>"

Dupa ce
"The Witch" a devenit cel mai bine vandut single in nord-vestul Americii, formatia a inregistrat albumul la Audio Cuts in Seattle. Cantecele au fost inregistrate live, si asta se vede in bataile incisive la tobe ale lui Bennett, in urletele terifiante ale solistului Jerry Roslie in piese memorabile precum energica "Psycho". Nu e de mirare ca numele grupului a fost inspirat de fabrica locala de avioane Boeing si de propriul lor sunet ca de racheta.

Desi nu avut niciodata audienta nationala, The Sonics au lansat un sir de hituri regionale, au fost sursa de inspiratie a unei cohorte de alte trupe si au lasat o dara groasa in peisajul muzicii rock`n`roll.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu